کسب مقام قهرمانی تیم رباتیک واحد ساوه در مسابقات بین المللی ۲۰۱۸

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۵:۲۷ مقامهای پژوهشی
کسب مقام قهرمانی تیم رباتیک واحد ساوه در مسابقات بین المللی ۲۰۱۸

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۸ که با حضور دکتر مرتضی موسی‌خانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران، دکتر رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ثمری مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد، آقای حقانیان معاون اجرایی دفتر مقام معظم رهبری و چهره‌های برتر علمی، پژوهشگران و مسؤولان کشور، سفرای کشورهای خارجی و تیم‌های شرکت کننده در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و سالن میلاد برگزار و از تیم‌های برتر این رقابت‌ها در بخش‌های مختلف با اهدای لوح و تندیس تجلیل شد.

با توجه به اتفاق تلخ آتش سوزی پلاسکو در سال ۹۶ و اینکه همواره در نقاط مختلف جهان شاهد بروز آتش سوزی‌های بزرگی هستیم، که امکان حضور آتشنشانان حتی در نزدیکی آتش برای اطفای حریق وجود ندارد. با توجه به پیشرفت تکنولوژی رباتیک، محققان و مخترعان، همواره در تلاشند که ربات‌هایی برای کمک یا جایگزینی آتش نشانان طراحی کنند. ربات‌های آتش نشان، علاوه بر کاهش تلفات انسانی، می‌توانند قابلیت‌هایی فراتر از انسان داشته باشند. برگزاری مسابقات رباتیک در این زمینه، با تشویق محققین در علم رباتیک و کاربردهای آن، قدمی کوچک برای پیشرفت تکنولوژی ربات‌های آتش نشان است. بدین منظور امسال اولین دوره مسابقات ربات‌های آتشنشان در مسابقات ملی روبوکاپ کشور برگزار شد تا قدمی کوچک در این راستا برداشته شود.

این مسابقه، بازسازی سناریوی آتش سوزی شهری بوده و ربات‌ها قبل از رسیدن به ساختمان پلاسکو می‌بایست چندین آتش سوزی کوچک را محار کرده و از تعدادی مانع عبور کنند، سپس بعد از عبور از یک مسیر ویژه به اطفای حریق در ساختمان پلاسکو می‌پرداختند. پیروزی نهایی از آن تیمی بود که تمامی مأموریت‌ها را به طور کامل و در کمترین زمان انجام دهد.

تیم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه به سرپرستی علی الیاسی، مدیر پژوهش واحد و متشکل از آقایان علیرضا اشرف زاده، سینا رضانژادفرد، علی همتی و حمزه ده نمکی توانست با خلاقیت خود رباتی طراحی کند که از تمامی این موانع عبور کرده و با خاموش کردن کامل پلاسکو بالاترین امتیاز را در این لیگ کسب نماید.