تبریک حلول ماه مبارک رمضان، ماه بندگی پروردگار

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۰:۰۰ کد : ۲۰۲۱ تصویر

در وصف ماه مبارک رمضان

ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت ومهمانی خدا، ماه خودسازی، ماه نزول قرآن، ماه هدایت و ماه برکت و مغفرت است

ماه رمضان ماهی است که باید دل‌ها را در چشمه زلال طاعت جلا و به یاد خدا صفا داده نفس را با کمند تقوا مهار کرد. بدن را با مشی پرهیزکاری عادت داد، فکر را برای خدا خالص نمود.

رمضان کلاس درس است و روزه داران شاگردان این کلاسند صلاح، عفاف، خلوص، تقوا، ایثار و استقامت درس‌های این کلاسند و باید به هوش باشیم تا این فرصت طلایی از دست نرود و به خوبی از لحظه‌هایش برای ساختن خود و جامعه استفاده کنیم.

معنی واژه رمضان:

رمضان از رمض گرفته شده است و آن را دو گونه معنی کرده‌اند

۱- رمض به معنی بارانی است که در فصل پاییز می بارد وسطح زمین را از غبار وآلودگی شست وشو می‌دهد از این رو این ماه را رمضان می‌گویند چون روح و روان را ا ز آلودگی و ناپاکی پاک می‌کند.

۲-واژه رمض به معنی سنگ و ریگ های سوزانی است که بر اثر تابش نور مستقیم خورشید بر آنها سوزنده می‌شوند بنابر این اگر این ماه مبارک رمضان گفته شده از این روست که این ماه با ویژگی‌هایی که دارد زمینه و عوامل گناه و انحراف را می‌سوزاند و موانع تکامل را از سر راه بر می‌دارد و زمینه خوبی را برای پاکسازی روح او فراهم می‌سازد.

فلسفه روزه

از انگیزه‌های اجتماعی روزه آن است که عملاً انسان را به یاد گرسنگی گرسنگان و سختی و تنگدستی فقرا می‌اندازد کسی که در دامان نعمت زیسته و هرگز طعم و مزه گرسنگی را نچشیده، تلخی تشنگی را حس نکرده است چه بسا احساس کند همه مردم چون او هستند و چون او طعام خود را می‌یابد، دیگران هم می‌یابند.

مراتب روزه

۱ - روزه عوام که نگهداری جسم از مفطرات است مانند خودداری از خوردن وآشامیدن

۲- روزه خواص است که نگهداری چشم و گوش و زبان و دست و پا و سایر جوارح از گناه است.

از این رو امام صادق (ع) می‌فرمایند:

"اگر روزه گرفتی باید چشم و گوشت نیز روزه دار باشد" (محجه البیضاء. ج ۲. ص ۱۳۰)

۳- روزه خواص الخواص است که نگهداشتن فکر و قلب از افکار دنیوی وغیر الهی است.

(گزیده‌هایی از کتاب: عطر رمضان نوشته: محمود اکبری ۱۳۸۹)

فرا رسیدن ماه پر فیض و برکت رمضان، ماه آشتی با خود و خدای خود و ماه پرهیز و پرهیزکاری بر همه مسلمانان جهان خصوصاً اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه مبارک باد

روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه